Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Leicester City - Tack för att ni ger oss hopp!

Nu på senare tid så är det ganska så enkelt att se ett mönster på mästare i de stora ligorna i Europa. Alla är ekonomiska jättar. I Tyskland så dominerar ett Bayern München som utnyttjar deras enda konkurrenskraftiga motståndare som snackshyllan på det lokala snabbköpet. I Frankrike har vi ett Qatarfinansierat PSG som närmast har monopol på poängen i Ligue 1. Till och med mitt älskade Barcelona som alltid har varit mer än en klubb och allt vad det innebär rent ideellt sålde ut till oljemiljardärer. Men vad kan man göra? Money makes the world go around. Så är det bara.
 
Då är det så skönt att se ett lag som Leicester City springa sönder allt som står i i deras väg för en titel i världens kanske hårdaste liga. Ett lag vars största stjärna värvades från den franska andra divisionen för 400.000 pund. Ingenting i dagens fotboll. Ett lag vars bästa målskytt spelade amatörfotboll för fem år sedan. Ett lag vars kapten var en syndabock under hela förra säsongen och numer är en försvarsklippa som inte många lag är välsignade att ha. Deras tränare har aldrig vunnit en ligatitel under sin tjugoåtta år långa karriär. Det var femtusen gånger pengarna på Leicester skulle få fira en ligaseger när juni kom, och likt förbannat så står de här, rävarna, som mästare av Premier League. Fyfan vad härligt! 
 
En spelare jag inte har nämnt är en spelartyp som sällan får allt för mycket erkännande, men han är så bra att han inte går att ignorera. Den spelaren är N'golo Kanté. När man ser på den lille fransmannen så kan man knappast tro att han kan dominera mittfältet under varje match mot tunga spelare som Nemanja Matic, Marouanne Fellaini och Eric Dier. Men oavsett längd och tyngd på sin motståndare så vann han nästan varje närkamp. Inte genom styrka utan slughet och timing. Hans förmåga att stå rätt och veta exakt när han ska sätta in tacklingen för att vinna bollen är en förmåga som inte värdesätts nog i dagens fotboll, men den är ovärderlig för ett lag när en spelare bemästrar den delen av spelet så som Kanté gör. 
 
 
Frågan är hur det blir nästa säsong. När bakfyllan från Jamie Vardys party har lagt sig. Vad gör Riyad Mahrez? Kommer han kunna stå emot de stora klubbar och löner som kommer kastas hans väg? Ser Vardy sin chans att pröva sina vingar någon annanstans när han har passerat trettio? Jag tror dock att den viktigaste frågan är vad
N´golo Kanté gör, för det är verkligen han som driver Leicester City. Men som alltid så är det pengar som driver världen. Frågan är bara vad som driver N´golo Kanté. 
 
Men det vill jag inte tänka på nu. Nu vill jag bara njuta av att ett lag som Leicester fortfarande kan vinna en stor fotbollsliga i Europa. Jamie Vardy och Co. har fest och hela världen är inbjuden.
 
bild: headlines-news.com

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av ronnlund

Kommentera