Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Jag och EM i Frankrike

”Hörru, Emil! Vad skulle du vilja göra i Frankrike om du vinner denna skribenttävling där förstapris är chansen att vara en reporter under EM i sommar?” Kul att du frågar. Hoppas du har tid. 

Först och främst vill jag se ett europamästerskap på plats. Tänk att som en närmast fanatisk fotbollssupporter se kontinentens bästa fotbollsspelare göra upp om en åtråvärd titel de endast kan vinna var fjärde år. Ronaldo, Müller, Robben, Iniesta, Kane och Sveriges egentliga konung. Fyfan vad häftigt. Egentligen skulle jag kunna avsluta artikeln här, men jag är inte klar än. Inte på långa vägar.  

För det finns så mycket mer jag vill göra. Jag bilda vänskaper med vilt främmande människor på Camp Sweden jag inte delar någonting med förutom ett naivt hopp om att Sverige kan nå långt i detta slutspel. Jag vill störta ut ur en sportbar och bada i Seine när de gulblå gör mål. Jag vill med haltande tillvalsspråks spanska diskutera med spanska supportrar om varför man bör heja på FC Barcelona snarare än huvudstadens maränger. Jag vill äta mig mätt på ost jag inte gillar och dricka mig full på vin jag inte är speciellt förtjust i. Jag vill se Eiffeltornet. Jag vill låsa fast ett hänglås på bron Pont des Arces (för mig och Zlatan om inte annat, om jag inte lyckas övertyga någon fransyska om att en sommarflört med mig är helt rätt väg att gå). Jag vill få oförstående blickar riktade mot mig när jag efterfrågar Håkan Hellström-låtar på en nattklubb någonstans i Marseille. Jag vill bli utslängd från samma nattklubb senare under kvällen. Jag vill skapa minnen för livet. Jag vill sätta mig på flyget tillbaka mot Arlanda och innan planet har lämnat fransk mark vill jag längta tillbaka.   

Så vad vill jag göra i Frankrike under EM? Ja du, skickar Nyheter24 dit mig så får ni se. 

bild: metro.co.uk 

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av ronnlund

Kommentera