Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Atletico Madrid - FC Bayern München

 
Det är sådana här matcher som är så intressanta. När två lag är så olika varandra som två lag kan vara. På ena sidan har vi ett lag som är ett lag byggt med tysk precis perfektion och byggnadsprojektet styrs av en kreativ katalan. Ett lag som ska springa med kraften och farten av elva Audi R8:or, men samtidigt dirigera matchen som en matador dirigerar en tjur. Bayern München ska vinna och de ska vinna vackert.
 
El Cholos mannar ska vinna. End of story. Diego Simeone har fått sitt lag att vilja vinna oavsett vad. Om deras rödvita tröjor skulle behövas färgas helröda av deras egna blod så skulle de inte tveka en hundradel. De skulle ta en kula för varje lagkamrat, sin tränare och för klubbskölden som pryder deras bröst, och det syns vekligen på fotbollen de spelar. De är jobbiga att möta. De sparkar på fotlederna, de är alltid i rätt position och de provocerar på alla sätt som går att provocera motståndarna på. 
 
Allt detta syntes vekligen idag. Att starta med den kreative Thiago Alcántara hade Guardiola ingenting för. Den stackars spanjoren satt fast i en cell på mittfältet strängt vaktad av fängelsevaktena Saúl (vilket mål förresten), Gabi och Fernández. När Müller på Thiagos bekostnad byttes in så fick Bayern mer tyngd framåt, Lewandowski blev mindre isolerad och det var tydligt att det var så här Guardiola skulle ha ställt upp sitt manskap från början. 
 
Att ett Bayernmål hängde i luften under hela andra halvleken kan inte ens den mest inbitna Atletico-supportern förneka, men general Simeone och hans soldater vann detta slag. Dock så är det lättare att försvara sitt eget fort än att ta över ett annat. Att komma till Allianz Arena är svårt även om man har världens bästa fösvarsspel. Räkna med att tyskarna har växlat upp och slipat sina matadorvärjor rejält till returen.
 
bild: worldsoccertalk.com

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av ronnlund

Kommentera